Projecten

Titanium as onder vacuüm cladden in couveuse

Titanium heeft de vervelende eigenschap snel te reageren met elementen als zuurstof, stikstof en waterstof, bij een temperatuur boven de 250 graden Celsius. Gevolg hiervan is een brosse en verontreinigde las. De enige manier om goede titanium (op)las te krijgen, is middels een las couveuse, gespoeld met argon. Lassen én afkoelen onder volledige gasbescherming.

Lees het hele bericht

IJsvijzel Zamboni Thialf

Voor de Zamboni van Thialf de astappen van een ijsvijzel middels ARC spray gereviseerd.

Lees het hele bericht

Stoomreduceer vervaardigd uit martensitisch chroomstaal, preventief voorzien van Stellite legering.

Reverse engineering van een stroomreduceer tijdens een onderhoudsstop. Onderdeel is onderzocht en er zijn CAD tekeningen gemaakt, verbeteringen doorgevoerd in basismateriaal en Stellite type t.b.v. afdichting.

Lees het hele bericht

Asbussen voor roerwerk, preventief voorzien van een slijtvaste- en corrosiebestendige coating.

Asbussen t.b.v. roerwerk, volledig vervaardigd op klantspecificatie. Preventief voorzien van een slijtvaste- en corrosiebestendige coating. Voor- en nabewerking volledig in eigen beheer uitgevoerd.

Lees het hele bericht

Pennen voorzien van Wolfraamcarbide insmeltlegering

Deze pennen worden ingezet t.b.v. een lagering zonder smering i.v.m. de hoge bedrijfstemperatuur. Standaard geharde pennen halen hierdoor een te korte standtijd. Er is gekozen voor een coating die zeer slijtvast is met de juiste 'droogloop' eigenschappen, hierdoor is de standtijd met minimaal een factor 5x verbeterd t.o.v. de oude geharde pennen.  

Lees het hele bericht

 
 Oudere berichten

Waar kunnen wij u mee helpen?