Ben jij onze nieuwe collega? Check onze vacature
X  
Terug naar Blog
Hogere rendementen door betere plunjers
  • 1510
11
jul

Hogere rendementen door betere plunjers

“Leveren jullie ook plunjers voor hogedrukpompen en homogenisatoren?” Het is een vraag die in de praktijk regelmatig langs komt. Waarom? Volgens klanten door de matige kwaliteit van geleverde plunjers, door lange levertijden bij de fabrikant en hoge prijzen. Voor een plantmanager natuurlijk een nachtmerrie: stilstand van machines kost geld. Wat doet Sietzema Techniek?

Lees verder
Nieuws

Slijtagebeheersing is onlosmakelijk verbonden met de vervangingsmarkt. Sietzema Techniek heeft daarom diepgaande kennis en expertise opgebouwd omtrent de levering en behandeling van spareparts. Deze expertise betaalt zich volgens klanten direct uit. Eén van de spareparts die gereviseerd of nieuw geleverd worden, zijn plunjers voor hogedrukpompen en homogenisatoren. “De plunjers worden niet alleen veel sneller geleverd, maar de kwaliteit is ook vele malen hoger. Dat komt omdat wij vanuit de klant naar het onderdeel kijken,” legt Siebe Sietzema, eigenaar van Sietzema Techniek, uit. “Natuurlijk wil een plantmanager de plunjer just-in-time in huis hebben. Dat waarborgen wij door onze unieke werkwijze. En als je er dan ook voor zorgt dat die plunjer veel langer blijft functioneren, dan sla je twee vliegen in één klap.”

Unieke werkwijze voor just-in-time levering plunjers

Wat de werkwijze van Sietzema Techniek uniek maakt is de snelheid en flexibiliteit. Een klein team, korte lijnen en mensen met verstand van zaken. Tekeningnummers worden standaard gekoppeld aan het type machine en artikelnummer. De plunjer wordt in een aantal stappen secuur vervaardigd:

  • Materiaal metingen op de huidige (oude) plunjer
  • Creëren van CAD-tekeningen huidige plunjer
  • Vervaardigen nieuwe plunjer op CNC-bewerkingscentra
  • Oppervlak behandelen met de gewenste methode/verbetering
  • Nabewerking van het oppervlak naar de juiste eindmaat

Door deze werkwijze is de klant verzekerd van zeer hoogwaardige plunjers met een lange levensduur.

Rendementsverbetering door standtijdverbetering

In het eerdere artikel over Standtijdverbetering door slijtagebeheersing noemden we plunjers al als voorbeeld. “Originele plunjers zijn na drie à vier jaar versleten. Door hoogwaardige plunjers te produceren en te voorzien van een coating gaan deze nu al ruim vijf jaar mee. Dat is een standtijdverbetering van twee jaar en een enorme rendementsverbetering.”

Betere plunjers en lagere kosten

“We horen geluiden dat plunjers via leveranciers mager presteren, waardoor de machines na een korte tijd weer stil staan. Ook horen we geluiden over lange levertijden en hoge prijzen,” aldus Sietzema. Dit brengt hoge kosten met zich mee en veel ergernis. Reden te meer voor Sietzema Techniek om de eigen werkwijze en expertise breed onder de aandacht te brengen. Met diverse bedrijven in de Food en Feed sectoren zijn afspraken gemaakt over het waarborgen van de levering en kwaliteit van plunjers.

Meer informatie

Heb je hogedrukpompen en/of homogenisatoren van gerenommeerde merken staan? Word je geconfronteerd met hoge kosten door stilstand? Informeer gerust bij Siebe Sietzema naar referenties en prijsinformatie voor nieuwe plunjers.