Terug naar Blog
PTA Cladding
  • 1592
19
mrt

PTA Cladding

Door samenwerking met Lastechniek Noord, wordt een nieuwe techniek aangeboden: PTA lassen. Met het proces PTA lassen wordt een laag aangebracht op onderdelen die het zwaar te verduren hebben.

Lees verder
Nieuws

PTA lassen is een bijzondere variant van het plasmalassen. Hierbij heeft de lastoorts nog een extra kanaal tussen het plasmagas en het beschermgas in. Door dit kanaal wordt toevoegmateriaal in de vorm van zeer fijn poeder toegevoerd, dat in de plasmaboog smelt en als zeer kleine druppeltjes op het door de plasmaboog gesmolten oppervlak terecht komt. Door de zeer geringe opmenging is het mogelijk om reeds in de eerste laag de gewenste eigenschappen te verkrijgen.

Deze techniek wordt veelal toegepast op afsluiters, kleppen, onderdelen van pompen, matrijzen, smeedgereedschappen, kogels en messen. De laag kan zowel uitwendig als inwendig worden opgelast en verlengt de levensduur aanzienlijk. Denk hierbij aan materialen zoals Stellite typen, Inconel typen en Wolfraamcarbiden.

 

Meer informatie over deze techniek? Neem dan gerust contact op met één van de partners: Siebe Sietzema of Stephan Noordberger.