Advies nodig? Vraag het onze adviseur.
Advies vragen   >>
X  
Terug naar Blog
Sietzema Techniek investeert in machinepark
  • 1933
11
dec

Sietzema Techniek investeert in machinepark

Sietzema Techniek in Gorredijk breidt de capaciteit van het machinepark uit door te investeren in een nieuw ARC-spuitsysteem en een eGun HVOF-systeem van Flame Spray Technologies. Met deze investeringen brengt Sietzema Techniek het machinepark op een hoger niveau, waarmee onder andere grotere oppervlakten en dichtere coatings gespoten kunnen worden.

Lees verder
Nieuws

Eerste systeem in Nederland

Met de investering in het FST eGun HVOF-systeem is Sietzema Techniek het eerste bedrijf in Nederland dat deze revolutionaire techniek biedt. “We zijn voortdurend op zoek naar nieuwe technieken en systemen die ons helpen om de hoogste kwaliteit te leveren aan onze klanten,” licht eigenaar Siebe Sietzema toe. “Ons bedrijf is actief in een bijzondere nichemarkt waar zeer specifieke klantvragen aan de orde van de dag zijn. Elk bedrijf met een machinepark heeft te maken met slijtage en wij zijn juist gespecialiseerd in het tegengaan daarvan. Want slijtage betekent stilstand en stilstand betekent rendementsverlies.”

Slijtvaste coatings voor hoger rendement

Het nieuwe eGun HVOF-systeem gebruikt een revolutionair ethanol gestookt systeem. Gebruikte coatings zijn onder andere wolframcarbide-, chroomcarbide-, Inconel-, Hastelloy- en Stellite coatings. Het eGun systeem heeft een hogere verbrandingskamerdruk dan conventionele kerosine- en gasgestookte systemen. Dit betekent een hogere vlamsnelheid en hogere deeltjessnelheid wat resulteert in dichtere coatings, hogere slijtageweerstand en betere corrosiebestendigheid. "Voor machines die dag in-dag uit, jaar in-jaar uit moeten blijven draaien betekent dat natuurlijk een belangrijke winst."

Functionele coatings

Ook het nieuwe ARC-systeem biedt nieuwe mogelijkheden voor functionele coatings. Door de toegepaste techniek in dit nieuwe systeem is Sietzema Techniek in staat reparaties sneller uit te voeren en grotere oppervlakten te spuiten. ARC elektrisch draadspuiten zorgt voor een goede hechting en voorkomt hoge warmte-inbreng. Coatings zijn onder andere: Chroomstalen, Aluminiumbrons en Witmetaal (Babbitt). De ARC-techniek wordt zowel toegepast voor revisie als voor nieuwe producten. “Steeds vaker kiezen klanten ervoor om slijtdelen preventief te behandelen of ze vragen ons reserve-onderdelen te behandelen en op voorraad te leggen. Deze twee nieuwe systemen stellen ons in staat klanten just-in-time van de juiste onderdelen te voorzien.”

Voor meer informatie over deze en andere technieken neem je contact op met Siebe Sietzema (siebe@sietzematechniek.nl) van Sietzema Techniek.