Advies nodig? Vraag het onze adviseur.
Advies vragen   >>
X  
Standtijdverbetering door slijtagebeheersing: Verhoging standtijd van slijtdelen

Standtijdverbetering door slijtagebeheersing: Verhoging standtijd van slijtdelen

Elke pomp, machine of installatie slijt. Vanzelfsprekend slijten bepaalde onderdelen sneller dan andere onderdelen. Door de standtijd van die kritische slijtdelen te verhogen, verbetert de standtijd van de gehele machine. Slijtagebeheersing zorgt in de praktijk voor een verhoging van de standtijd van kritische slijtdelen.

Neem het voorbeeld van plunjers in een hogedrukpomp en homogenisatoren. Hoewel de gehele pomp onderhoud en revisie nodig heeft, zijn vooral de plunjers gevoelig voor slijtage. Na een aantal jaren zijn de originele plunjers aan vervanging toe. Regelmatig worden dergelijke problemen aan de slijtagespecialisten van Sietzema Techniek voorgelegd. Voor een klant in de voedingsmiddelenindustrie heeft Sietzema Techniek een oplossing gevonden voor dit probleem door een zeer slijtvaste coating aan te brengen op het oppervlak van de plunjer. Daardoor functioneren de plunjers nu al jaren probleemloos: Thermisch spuiten leidt tot een verhoging van de standtijd. Maar de oplossing van Sietzema Techniek gaat verder. Het betekent voor de klant ook een belangrijke rendementsverbetering, hogere continuïteit en de waarborging van materialen en kwaliteit van dit slijtdeel.

Wat is uw zwakste schakel?

Slijtagebeheersing door bijvoorbeeld thermisch spuiten verhoogt uw standtijd en machinebetrouwbaarheid. Bent u machinebouwer? Dan kunt u zich eenvoudig voorstellen dat verbetering van de kwaliteit van uw slijtdelen en spare-parts leidt tot een betere reputatie. Wordt u als Hoofd Technische Dienst geconfronteerd met hoge vervangingskosten van slijtdelen en spare-parts? De slijtagespecialisten van Sietzema Techniek geven u graag meer praktijkvoorbeelden en adviseren u over de beste slijtagebeheersing van uw proces.

Op de foto twee plunjers. De onderste plunjer is het originele onderdeel. Deze is na 3 jaar versleten. De bovenste plunjer is door Sietzema Techniek behandeld en nog vrijwel onaangetast na een standtijd van ruim vijf jaar.