Advies nodig? Vraag het onze adviseur.
Advies vragen   >>
X  

Oplossingen

Sietzema Techniek is specialist op het gebied van slijtagebeheersing van spare parts en slijtdelen en het aanbrengen van functionele deklagen. We passen verschillende technieken toe, waaronder thermisch spuiten, laser-, PTA- en MIG/TIG cladden. Ook kiezen we op basis van gebruik en vereisten de juiste materialen.

Wil je weten wat de beste oplossing is voor jouw situatie? Neem dan contact op met Siebe Sietzema. Hij adviseert je graag op maat.

 

Advies op maat   >>

SLIJTAGEBEHEERSING

Slijtagebeheersing bij nieuwe onderdelen heeft tot doel slijtage tegen te gaan. Deze techniek wordt ook toegepast voor revisie van gebruikte onderdelen of voor vervangingsonderdelen. Slijtagebeheersing draagt positief bij aan de CO2-reductie, aan duurzaamheid en een circulaire economie: belangrijke thema’s in de maakindustrie.

THERMISCH SPUITEN

Thermisch spuiten of vlamspuiten is een techniek waarbij een metallisch of keramisch materiaal in draad- of poedervorm wordt gesmolten en verstoven op een oppervlak. Hierdoor ontstaat een deklaag met verbeterde eigenschappen. Thermisch spuiten wordt zowel toegepast voor nieuwe onderdelen (preventief) als voor revisieonderdelen.

LEES MEER OVER THERMISCH SPUITEN / VLAMSPUITEN   >>

LASER- & PTA CLADDEN

Lasercladden en PTA cladden worden vaak toegepast voor slijtagebeheersing en reparatie van onderdelen. Bij cladden wordt een onderdeel met een slijtvast en/of corrosiebestendig materiaal bekleed. Het grote verschil met thermisch spuiten is de verbinding; deze is metallurgisch en versmolten met het te cladden oppervlak.

LEES MEER OVER CLADDEN   >>

CONVENTIONEEL OPLASSEN (MIG, TIG, AUTOGEEN)

Binnen conventioneel oplassen zijn diverse technieken mogelijk, zoals MIG, TIG en autogeen oplassen. Middels MIG, TIG, en Autogeen worden als sinds jaar en dag de meest uiteenlopende materialen opgelast. Sietzema Techniek heeft jarenlange ervaring opgebouwd.

LEES MEER OVER CONVENTIONEEL OPLASSEN   >>

VERSPANEN

Sietzema Techniek beschikt over een volledig uitgeruste machinefabriek voor het vervaardigen en bewerken van machine componenten. Gespecialiseerd in het bewerken van slijtvaste deklagen middels stabiele (slijp)machines. Volledige OEM parts worden vervaardigd op CNC gestuurde machines, zowel grote series als enkelstuks.

LEES MEER OVER VERSPANENDE TECHNIEKEN   >>

FUNCTIONELE DEKLAGEN

Sietzema Techniek heeft veel ervaring met het aanbrengen van functionele deklagen. Deze deklagen of coatings zorgen voor verbetering van bepaalde eigenschappen van het basismateriaal. Coatings worden aangebracht om spare parts preventief te beschermen tegen slijtage, of ter reparatie van slijtdelen. Een uitstekende slijtageoplossing dus waarvoor Sietzema Techniek alle ingrediënten en condities in eigen werkplaats heeft. De specialisten van Sietzema Techniek kennen de kneepjes van dit vak. Zij adviseren je de juiste coatings, en voor alle functionele deklagen selecteren we hoogwaardige toevoegmaterialen.

LEES MEER OVER DE MATERIALEN   >>