Advies nodig? Vraag het onze adviseur.
Advies vragen   >>
X  
Conventioneel oplassen

Conventioneel oplassen

Binnen conventioneel oplassen zijn diverse technieken mogelijk. Bij Sietzema Techniek maken we gebruik van MIG (Metal Inert Gas), TIG (Tungsten Inert Gas) en autogeen oplassen. Deze drie technieken worden gebruikt om veel verschillende soorten materialen op te lassen bij bijvoorbeeld vijzels, transportschroeven en slijtplaten. Door conventioneel oplassen wordt de standtijd van de slijtdelen enorm verhoogd. Hierdoor is minder vaak onderhoud nodig aan de onderdelen en bespaar je niet alleen geld, maar ook veel tijd.

 

Voor- en nadelen van conventioneel oplassen

De werkwijze van conventioneel oplassen is relatief eenvoudig. Omdat de procesapparatuur ook minder kostbaar is blijven de kosten voor vaak lager. Dit maakt het een aantrekkelijke keuze. Naast de kostentechnische voordelen zijn er in sommige gevallen ook een paar nadelen. Zo kan te hoge warmte inbreng zorgen voor hoge opmenging van het oplasmateriaal met het basismateriaal, dit kan resulteren in degraderen van het oplasmateriaal en bijbehorende eigenschappen. Door het lassen van meerdere lagen kan dit worden voorkomen. Daarnaast kan de hoge warmte inbreng vervorming van het basismateriaal veroorzaken. Ben je op zoek naar een werkwijze met lagere warmte inbreng? Dan kun je kiezen voor lasercladden of PTA cladden.

 

Is conventioneel oplassen de oplossing voor jou?

Bent je op zoek naar een oplossing voor jouw slijtageprobleem? Dan is conventioneel oplassen misschien wel de oplossing voor jou. De relatief lage kosten maken dit een aantrekkelijke oplossing. Wil je meer weten over conventioneel oplassen om erachter te komen of deze methode bij jou past? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder!