Advies nodig? Vraag het onze adviseur.
Advies vragen   >>
X  
Conventioneel oplassen

Conventioneel oplassen

Binnen conventioneel oplassen zijn diverse technieken mogelijk. Bij Sietzema Techniek maken we gebruik van MIG (Metal Inert Gas), TIG (Tungsten Inert Gas) en autogeen oplassen. Deze drie technieken worden gebruikt om veel verschillende soorten materialen op te lassen bij bijvoorbeeld vijzels, transportschroeven en slijtplaten. Door conventioneel oplassen wordt de standtijd van de slijtdelen enorm verhoogd. Hierdoor is minder vaak onderhoud nodig aan de onderdelen en bespaart u niet alleen geld, maar ook veel tijd.

 

Voor- en nadelen van conventioneel oplassen

De werkwijze van conventioneel oplassen is relatief eenvoudig. Omdat de procesapparatuur ook minder kostbaar is blijven de kosten voor u vaak laag. Dit maakt het een aantrekkelijke keuze. Echter zijn er een aantal situaties die nadelen van conventioneel oplassen kunnen opleveren. Zo kan te hoge warmte inbreng zorgen voor scheuren in het basismateriaal of martensietvorming dat zorgt voor een brosse structuur. Bent u op zoek naar een werkwijze met lagere warmte inbreng? Dan kunt u kiezen voor lasercladden of PTA cladden.

 

Veel combinaties van verschillende soorten lasverbindingen verdragen maar een beperkte hoeveelheid opmenging van het basismateriaal in het lasblad. Ook dit kan zorgen voor vervormingen en structuurverandering in het basismateriaal. De methode is dus niet geschikt voor ieder project. Wij adviseren u graag over de verschillende methoden.

 

Is conventioneel oplassen de oplossing voor u?

Bent u op zoek naar een oplossing voor uw slijtageprobleem? Dan is conventioneel oplassen misschien wel de oplossing voor u. De relatief lage kosten maken dit een aantrekkelijke oplossing. Wilt u meer weten over conventioneel oplassen om erachter te komen of deze methode bij u past? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag verder!