Ben jij onze nieuwe collega? Check onze vacature
X  
PTA cladding

PTA cladding

PTA cladden is een coatingmethode om een ​​slijtvast en/of corrosiebestendig materiaal op een onderdeel aan te brengen. PTA is een afkorting voor Plasma Transferred Arc. Deze naam is afgeleid van hoe het materiaal door plasma wordt getransporteerd. Het poedervormige materiaal wordt aan de lasboog toegevoegd, waardoor deze kan smelten. De verbinding die wordt gecreëerd door PTA is metallurgisch. Bij een PTA-bron wordt het oppervlak van het beklede deel gesmolten. Tegelijkertijd wordt een metaalpoeder op het gesmolten werkstukoppervlak aangebracht. Dit poeder smelt en hecht zich aan het basismateriaal.

Voordelen van PTA cladding

Belangrijke voordelen van PTA Cladden ten opzichte van conventionele lasprocessen zoals TIG- en MIG-lassen zijn de minimale warmte-inbreng en daardoor de geringe vermenging met het basismateriaal. Een ander bijkomend voordeel van deze techniek is de beperkte vervorming van het basismateriaal. Een alternatief voor PTA-cladden met een nog lagere warmte-inbreng is lasercladden. Wij adviseren u graag over de beste keuze voor uw project.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Waarvoor wordt PTA cladden gebruikt?

PTA-bekleding kan op veel verschillende onderdelen worden toegepast. De aangebrachte beschermlaag zorgt voor een betere standtijd en betrouwbare prestaties. Afhankelijk van de toepassing kunnen andere materialen worden gebruikt. PTA-bekleding kan worden gebruikt voor:

  • Kleppen
  • Stoelen
  • Transportschroeven
  • Plunjers
  • Pomp onderdelen
  • Boorgereedschap

Is PTA cladden de oplossing voor uw slijtageprobleem?

Wij helpen u graag om slijtage aan uw machineonderdelen te verminderen. Door middel van PTA cladden zorgen wij ervoor dat uw processen of producten een langere levensduur hebben. Dit voorkomt ongeplande reparaties en hoge onderhoudskosten. Investeren in een slijtvaste oppervlaktecoating loont dus zeker de moeite!

Wij adviseren opdrachtgevers in diverse sectoren over het beheersen en voorkomen van slijtage. Neem gerust contact met ons op via ons contactformulier.