Ben jij onze nieuwe collega? Check onze vacature
X  

Thermisch spuiten / Vlamspuiten

Bij thermisch spuiten wordt door middel van een thermisch spuitpistool een metaal, metaallegering of metaalverbinding in poeder- of draadvorm gesmolten en vervolgens op een oppervlak verstoven. Daardoor ontstaat een deklaag met verbeterde eigenschappen, bijvoorbeeld slijtvast, corrosiebestendig, elektrisch geleidend of isolerend, of een combinatie van eigenschappen.

Bij Sietzema Techniek bieden we verschillende vormen van thermisch spuiten aan. Iedere techniek heeft eigen voordelen. Bij HP-HVOF spuiten en poederspuiten wordt het deklaag materiaal in de gun bracht in poedervorm, bij draadspuiten is dit in draadvorm. Een ander belangrijk verschil is de brandstof waarmee de gun wordt aangedreven. Zo gebruikt de techniek HP-HVOF spuiten hiervoor ethanol. Dit maakt deze techniek een milieuvriendelijke keuze, omdat de brandstof volledig natuurlijk is. Wilt u meer weten over de verschillende technieken? Klik op een techniek om er meer over te lezen.

 

Is thermisch spuiten de oplossing voor u?

Thermisch spuiten is er in verschillende vormen en is toepasbaar op veel verschillende onderdelen. Bent u ook op zoek naar de beste oplossing voor uw slijtageprobleem? Dan helpen we u graag verder. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over de verschillende vormen van thermisch spuiten. We adviseren u graag over de mogelijkheden.

Lees verder   >>