Advies nodig? Vraag het onze adviseur.
Advies vragen   >>
X  
Elektrisch draadspuiten

Elektrisch draadspuiten

Elektrisch draadspuiten is een vorm van thermisch spuiten die veel wordt toegepast bij ketelwanden van verbrandingsovens, reparaties van astap of lagerzittingen of corrosiebescherming van sluizen. Bij dergelijke onderdelen komen vaak verschillende vormen van slijtage voor. Denk bijvoorbeeld aan corrosie, erosie of lagerpassingslijtage. De standtijd van een onderdeel kan door middel van elektrisch draadspuiten enorm verhoogd worden.

Het elektrisch draadspuiten proces

Het elektrisch draadspuiten kenmerkt zich door de twee elektrisch geleidende draden die door het pistool worden getransporteerd. Tussen de uiteinden van de twee draden wordt een elektrische boog getrokken waardoor de draden afsmelten. Het gesmolten materiaal wordt met perslucht of stikstof verstoven op het te behandelen oppervlak. Een tekening van dit proces is hierboven te zien.

Voordelen van elektrisch draadspuiten

Met dit proces kunnen deklagen snel en tegen lage energiekosten worden aangebracht. Belangrijke voordelen van elektrisch draadspuiten zijn de grote spuitcapaciteit en de goede hechting van de deklaag. Maar ook is het mogelijk om een combinatie van verschillende materialen te gebruiken in de deklagen. Zo kunnen we de meest optimale coating voor uw toepassing realiseren. Omdat de apparatuur voor deze techniek makkelijk te verplaatsen is kunnen we deze werkzaamheden ook op locatie aanbieden.

 

Typische coatings bij elektrisch draadspuiten

De deklaag die wordt aangebracht tijdens dit proces kan verschillen, afhankelijk van de omgevingsfactoren en eisen die aan de deklaag worden gesteld. De materialen die wij gebruiken bij het elektrisch draadspuiten zijn;

Wilt u meer weten over de functionele deklagen die wij aanbieden? Bekijk dan het materialen overzicht.

 

Is elektrisch draadspuiten de oplossing voor u?

Genoeg redenen om te kiezen voor elektrisch draadspuiten om slijtageproblemen op te lossen. Maar is het wel de beste oplossing voor u? Elektrisch draadspuiten is slechts een van de beschikbare technieken in thermisch spuiten. Zo bieden wij ook HP-HVOF spuiten, autogeen poederspuiten en autogreen draad- en staafspuiten aan. Lees de pagina’s over deze technieken voor meer informatie, of neem contact met ons op voor persoonlijk advies!