Nieuwere berichten

Projecten

Asbussen voor roerwerk, preventief voorzien van een slijtvaste- en corrosiebestendige coating.

Asbussen t.b.v. roerwerk, volledig vervaardigd op klantspecificatie. Preventief voorzien van een slijtvaste- en corrosiebestendige coating. Voor- en nabewerking volledig in eigen beheer uitgevoerd.

Lees het hele bericht

Pennen voorzien van Wolfraamcarbide insmeltlegering

Deze pennen worden ingezet t.b.v. een lagering zonder smering i.v.m. de hoge bedrijfstemperatuur. Standaard geharde pennen halen hierdoor een te korte standtijd. Er is gekozen voor een coating die zeer slijtvast is met de juiste 'droogloop' eigenschappen, hierdoor is de standtijd met minimaal een factor 5x verbeterd t.o.v. de oude geharde pennen.  

Lees het hele bericht

Segmenten voorzien van grip coating

Deze segmenten worden gebruikt in een drukpers, deze schaaldelen zijn opnieuw voorzien  van een 'grip' coating. Middels deze 'grip' coating wordt het papier beter doorgevoerd.  De ruwheid wordt zeer specifiek gekozen op de toepassing. Middels parameter instellingen kan er gevarieerd worden om de juiste ruwheid te verkrijgen. Gebruikte coating materialen kunnen Chroomcarbiden of Wolframcarbiden zijn.

Lees het hele bericht

Revisie afsluiter stoomleiding middels PTA Stellite

Deze zogenaamde 'Wedges' zijn tijdens de revisie van een stoomafsluiter voorzien  van een nieuwe Stellite laag middels PTA cladden. De oude Stellite laag vertoonde scheuren en is verwijderd, vervolgens zijn er volgens procedures nieuwe lagen aangebracht, een bufferlaag en een Stellite toplaag. Deze is nabewerkt met een overmaat welke op locatie gebruikt wordt om de klep en zitting op elkaar in te slijpen.

Lees het hele bericht

RVS asbussen preventief voorzien van een (keramische) Chroomoxide coating

Extreme standtijdverbeteringen kunnen middels keramische coatings gehaald worden t.o.v. standaard (onbehandelde) materialen. Door de zeer lage wrijvingscoëfficiënt, hoge hardheid en zelfsmerende eigenschappen  zijn keramische coating materialen erg geschikt voor afdichtingsplaatsen op asbussen, pompassen en mechanical seals.

Lees het hele bericht

Smeedmatrijzen middels PTA preventief voorzien van hittebestendig materiaal

Door een combinatie van hoge temperaturen en drukken haalden de oorspronkelijke hittebestendige basismaterialen niet de gewenste standtijd. Middels PTA cladden zijn deze onderdelen voorzien van een hitte- en drukbestendige laag t.b.v. standtijdverbetering.

Lees het hele bericht

Revisie lipseal passingen op koppelbus Ø580 mm

De loopvlakken van de lipseals op deze koppelbus waren aangetast door corrosie. Middels een HVOF WCCoCr coating zijn deze passingen hersteld, tevens is hierdoor een standtijd verlenging gerealiseerd door de corrosie bestendigheid van de coating.

Lees het hele bericht

 
 Oudere berichten

Waar kunnen wij u mee helpen?