Ben jij onze nieuwe collega? Check onze vacature
X  
Terug naar Blog
Project: Buffers tbv spervloeistof mechanical dubbel seals op tankoverslag pompen
  • 3786
30
nov

Project: Buffers tbv spervloeistof mechanical dubbel seals op tankoverslag pompen

Bij mechanical dubbel seals wordt gebruik gemaakt van twee loopvlakken die voor goede afdichting van de pompen zorgen. Deze afdichting is van cruciaal belang om lekkage van geuren en dampen naar de buitenlucht te voorkomen, volgens zogenaamde ‘zero-emission’ eisen. De as-afdichting van deze grote pompen vindt plaats middels zogenaamde dubbel seal systemen. Om te zorgen voor koeling en smering wordt een spervloeistof tussen de twee loopvlakken toegepast. De verhoogde druk van de spervloeistof wordt geregeld middels buffers.

Lees verder
Projecten

De pompen waarvoor deze buffers gebruikt worden transporteren ruwe stookolie vanuit schepen naar grote opslagtanks. De vervaardigde buffers hebben als functie de druk van de spervloeistof middels een membraan te verhogen ten opzichte van de te verpompen stookolie. De druk in het sealpakket is hierdoor hoger dan de druk in de pomp. Hierdoor voorkomen we lekkage van dampen en geur naar de atmosfeer volgens ‘zero-emission’ eisen.

 

In onze uitgebreide machinefabriek zijn de bewerkingen op CNC gestuurde draai- en freesbanken uitgevoerd. Met dank aan een uitgebreid klantenbestand op het gebied van pomp specifieke bedrijven heeft Sietzema Techniek heeft een jarenlange ervaring opgebouwd met het bewerken van pomp onderdelen.

Foto's