Ben jij onze nieuwe collega? Check onze vacature
X  
Terug naar Blog
Schroefas liner voor scheepvaart
  • 4101
26
sep

Schroefas liner voor scheepvaart

Schroefas liners worden gebruikt in de scheepvaart voor de schroefas afdichting van schepen. De schroefas liner die wij vervaardigd hebben wordt toegepast op werkschepen die op de Waddenzee varen. Hierbij komt het onderdeel in contact met zeewater en zand wat voor abrassieve slijtage en corrosie zorgt.

Lees verder
Projecten

 

Omdat het basismateriaal van het originele onderdeel niet geschikt was voor revisie hebben wij naar voorbeeld van het originele onderdeel een nieuwe schroefas liner geproduceerd en deze voorzien van een beschermende coating.

 

Als coating hebben wij gekozen voor Tungsten/Wolframcarbide materiaal welke is aangebracht middels HP-HVOF spuiten. Bij dit proces worden middels zeer hoge snelheid (tot 1000 m/sec) fijne poederdeeltjes van het gekozen coatingmateriaal verhit en verstoven op het onderdeel.

 

Met deze coating hebben wij gezorgd voor een enorm verbeterde standtijd van de schroefas afdichting. Hierdoor zijn de service-intervallen verlengt en kan onze klant flink besparen op de kosten en tijd die normaal nodig zijn voor revisie en onderhoud van dit onderdeel.

 

Dit project in het kort: