Advies nodig? Vraag het onze adviseur.
Advies vragen   >>
X  

Slijtage

Slijtageproblemen veroorzaken niet alleen hoge kosten in je bedrijf, slijtage kan ook tot gevaarlijke, en omgeving bedreigende situaties leiden. Om slijtage tegen te gaan of terug te dringen naar een acceptabel niveau is het belangrijk om middels een diagnose vast te stellen met welk type slijtage we te maken hebben en wat de bron hiervan is.

Soorten slijtage

Er bestaan veel verschillende soorten slijtage. In de animaties hierboven is goed te zien hoe verschillende soorten slijtage precies ontstaan. Iedere vorm van slijtage vraagt om een eigen aanpak. Naast de manier waarop de slijtage ontstaat is het ook belangrijk om stil te staan bij het onderdeel waarbij de slijtage is ontstaan. Waarvoor wordt dit onderdeel gebruikt? En met welke stoffen of materialen komt dit onderdeel in aanraking? Dit kan invloed hebben op de vorm van slijtagebeheersing die wordt toegepast.

 

Het beheersen van slijtage

Bij Sietzema Techniek zijn we gespecialiseerd in het beheersen van slijtage. Dit doen we door een functionele deklaag met specifieke eigenschappen aan te brengen op het onderdeel. Deze deklaag kan bestaan uit verschillende materialen. Zo maken we onder meer gebruik van wolframcarbiden (Tungsten Carbide), chroomcarbiden, keramische materialen, chroomstalen, Inconel, Hastelloy, Stellite, aluminiumbrons en Babbitt (witmetaal). Deze metalen kunnen we op verschillende manieren aanbrengen op het te behandelen onderdeel. We maken hiervoor gebruik van verschillende technieken, waaronder thermisch spuiten, cladden en conventioneel oplassen.

 

Slijtage en herstellen van onderdelen

Slijtage is helaas nooit helemaal te voorkomen. Wel kun je het versleten onderdeel reviseren. Door het onderdeel te behandelen met een van onze technieken voorkom je dat hetzelfde onderdeel opnieuw snel zal slijten. Ons streven is het creëren van een langere standtijd dan het originele onderdeel door het aanbrengen van een speciale deklaag. Dit voorkomt dat je machinepark regelmatig of langdurig stil komt te liggen en het zal de kosten die je maakt voor onderhoud aan je machines verlagen. Wil je meer weten over hoe we ook slijtage bij jouw machinepark kunnen terugdringen? Neem gerust contact met ons op!

 

Productie van nieuwe spare-parts bij slijtage

Soms komt het voor dat een machineonderdeel niet meer te verkrijgen is. Ook in deze situaties kunnen wij je helpen! We kunnen volledig nieuwe onderdelen produceren, bijvoorbeeld ter vervanging van een versleten machineonderdeel. We kijken hierbij naar het originele onderdeel en zorgen dat het nieuwe onderdeel aan alle eisen voldoet. Bij de productie van de nieuwe onderdelen zorgen we natuurlijk ook dat deze onderdelen optimaal bestand zijn tegen de potentiele slijtagevormen waarmee het onderdeel in aanraking komt. Wilt u meer weten over de productie van nieuwe onderdelen? Bekijk ook eens onze pagina over spare-parts of neem contact met ons op!